диеты глютен

Безглютенова дієта: що це, плюси і мінуси

Сейчас читают: 159
liza.ua

До списку різних дієт не так давно додалася ще одна, під назвою «безглютенова». Що ж таке глютен? Кому корисна така дієта? І для чого необхідна ця речовина?У сьогоднішній статті ми постараємося розповісти про користь і шкоду безглютенової дієти.Чи корисна безглютенова дієта?

На наше питання відповіла Мирослава Березова, лікар-дієтолог, терапевт:Глютен — рослинний білок, присутність якого в зерні деяких злакових культур, робить тісто еластичним та пухким при випічці.Глютен знаходиться в пшениці, житі, ячмені, тритікале (гібрид жита та пшениці), його також містить овес.

Проте список глютенвмісних продуктів не таий короткий. Це не тільки зерно, а також пшеничне борошно будь-якого сорту і помелу, манна крупа, житнє борошно і крупа, ячна і перлова крупи, камут, спельта і інші види дикої пшениці, булгур і кускус, крохмаль, якщо його спеціально не очистили від глютену, ячмінний солод і всі продукти, включаючи напої, що його містять, пивні дріжжі, вівсяні та інші пластівці, якщо безглютенові

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA