Сша Джаз музика жінки натхнення вибір редакції Сша

6 найвідоміших джазових співачок усіх часів

Сейчас читают: 731
womo.ua

Джазова музика подарувала світу не тільки багато незабутніх голосів, але і натхнення, а також нових жанрів музики, які завдячують саме джазу.

Жінки відігравали вирішальну роль у розвитку джазу з моменту його зародження на початку 20-го століття. Тож сьогодні розповімо про співачок, які прославилися своїм унікальним стилем і неперевершеним талантом, і залишили значущий слід в історії музики. Бессі Сміт 1894-1937 Бессі Сміт, одна з найвидатніших співачок всіх часів, народилася 15 квітня 1894 року в Чаттанузі, штат Теннессі, США.

Хоча вона більш відома як співачка блюзу музика Бессі включала елементи і джазу також. Бессі Сміт виконувала пісні, які часто мали джазові аранжування, тож її вплив відчувався в обох жанрах.

Завдяки своєму потужному голосу і значному впливу на розвиток жанру блюзу вона отримала прізвисько «Імператриця Блюзу». Зростаючи у бідній родині Бессі змалечку довелось співати на вулицях міста, адже батько помер, коли вона була ще зовсім малою, а мати — коли дівчинці було дев’ять років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA