переможці успішні жінки успішна жінка

Нобелівську премію-2023 з економіки отримала професорка Гарварда Клаудія Голдін: список усіх переможців

Сейчас читают: 995
womo.ua

Оголошено лауреата премії Шведського центрального банку з економічних наук на честь Альфреда Нобеля 2023 року. Нею стала Клаудія Голдін «за те, що вона покращила наше розуміння результатів ринку праці жінок».

Про це повідомляє прес-служба Фонду Нобеля. Зазначається, що Голдін зібрала дані більш ніж за 200 років, щоб продемонструвати, як і чому змінилися гендерні відмінності у доходах та рівні зайнятості населення. Читайте також: Премія «Кіноколо»-2023: повний список номінантів Її дослідження пояснюють причини гендерного розриву, що зберігається на ринку праці.

Одна з робіт описує, що економічне зростання часто не призводить до збільшення доходу жінок. Хто така Клаудія Голдін? Клаудія Голдін народилася 14 травня 1946 року в Нью-Йорку.

Вона американська економістка, історикиня економіки й фахівчиня з економіки праці, а також з гендерних питань. Голдін є доктором філософії (1972), професор Гарвардського університету і співробітниця Національного бюро економічних досліджень.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA