характер Кино Нео

6 фільмів, які вплинули на режисера Олега Сенцова

Сейчас читают: 690
vogue.ua

Олег Сенцов, який народився 13 липня 1976 року, вважається одним з найвідоміших режисерів сучасної України. У 2014 році він був викрадений, а пізніше незаконно засудженим російським судом до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Попри умови та свавілля, які йому довелося пережити, під час свого ув'язнення Сенцову вдалося попрацювати над книгою та сценаріями до фільмів.

Зокрема, він писав чимало листів. У одному з них, до Ольги Ковтун від 15 лютого 2016 року, Сенцов розповів про фільми, які вплинули на нього як на режисера. «Три кольори: Синій» — один з найвідоміших фільмів легендарного польського режисера Криштофа Кесльовського.

Дія фільму відбувається в Парижі, а сюжет розповідає про жінку, яка втратила чоловіка й дитину в автокатастрофі. Переживаючи цю трагічну подію, вона намагається ізолювати себе від минулого життя, але виявляє, що не це так просто, якби їй того хотілося. «Синій» — перший з трьох фільмів трилогії «Три кольори», присвяченій ідеалам Французької революції — свободі, рівності та братерству.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA