місто Санкт-Петербург Нео місто Санкт-Петербург

Українське поетичне кіно: 4 стрічки, які має побачити кожен

Сейчас читают: 963
vogue.ua

З 14 липня по 31 серпня в київському кінотеатрі "Жовтень" триватимуть ретроспективні покази українського поетичного кіно, в межах яких можна переглянути стрічки великих майстрів Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка, Леоніда Осики та інших. "З початку повномасштабної війни росії проти України ми усвідомили, яке насправді значення мають наші багатовікові культурні здобутки", — зазначають організатори програми.

Українське кіно є вагомою частиною нашого спадку. Багато з цих фільмів були заборонені й роками припадали пилом на полицях кіностудій, а деякі — геть знищені.

Розповідаємо про найцікавіші фільми програми, які має побачити кожен українець. Дебютний фільм одного з найвідоміших українських режисерів та операторів Юрія Іллєнка (саме Іллєнко був оператором культової стрічки "Тіні забутих предків").

Фільм зняли в 1965 році, але він тривалий час був під забороною радянської влади. Прем’єра фільму Іллєнка відбулася лише через 22 роки на Мюнхенському міжнародному кінофестивалі та мала неабиякий успіх.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA