Україна книги StandWithUkraine Ми з України Україна

5 книжок для вивчення української мови

Сейчас читают: 229
vogue.ua

Мовознавець Олександр Пономарів присвятив своє життя тому, щоб навчати людей говорити грамотною українською мовою. Доктор філологічних наук, популяризатор українського правопису та професор кафедри мови та стилістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка став автором понад 250 праць, присвячених українській мові.

Він працював задля того, щоб відродити мову до того стану, якою вона була до нещадної русифікації. Протягом років він вів блог на «BBC Україна», де відповідав на запитання читачів та розповідав про різні аспекти українського правопису.

В одному зі своїх дописів він порадив 5 книжок для вивчення української мови, про які ми й розповідаємо в цьому матеріалі. У цьому підручнику увага спрямована на вивчення фонетики, вимови, лексикології, фразеології, словотвору, морфології сучасної української літературної мови тощо.

Також в книзі є розділи, які розповідають про проблеми формування одиниць зв’язного мовлення та основи пунктуації. У своєму виданні «Українське слово для всіх і для кожного» Олександр Пономарів розповідає про традиційні й нові явища в українській літературній мові, дає поради щодо вибору найкращих варіантів висловлення думки в галузі лексики, вимови, наголосу, морфології, синтаксису, стилістики, фразеології.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA