контакт дружба Нео

10 сучасних українських книжок, які має прочитати кожен

Сейчас читают: 573
vogue.ua

Сучасна українська література (або сучукрліт, як її називають у народі) – яскрава, смілива, неоднозначна. Андрухович і Забужко, Жадан і Прохасько – ці прізвища звучать далеко за межами України, прославляючи нашу країну та її культуру на увесь світ.

Ми вибрали 10 непересічних та дуже різних книжок, які допоможуть ближче познайомитись з сучукрліт. Головний герой цього незвичного роману – український письменник, який вирушає до Венеції на симпозіум «Пост-карнавальне безглуздя світу: що на обрії?».

У Венеції з героєм відбуваються містичні речі і внутрішні трансформації. «Перверзія» – один із найцікавіших романів не лише в доробку вже класика сучукрліту Юрія Андруховича, а й загалом української літератури.

Він наповнений легендами, відсиланнями до світових культур та історії, містикою; крім того, написаний вишуканою мовою, занурення у яку обов'язково принесе вам неабияке задоволення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA