Яке сьогодні свято

11 березня — яке завтра свято, прикмети та день ангела

Сейчас читают: 189
liza.ua

Наближається 70-й день року (71-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 295 днів. В цей день православна церква вшановує святителя Порфирія, а в світі відзначають День сантехніка.

Більше про 11 березня, прикмети та іменинників читай на сайті «Ліза».Зміст матеріалу:Православна церква вшановує святителя Порфирія, архієпископа Газського, що жив у 5 столітті.

В народі день отримав назву Порфирій Пізній.Люди говорили: «Рання весна нічого не варта, а пізня — обдурить». Незважаючи на наближення тепла, селяни не поспішали братися за польові роботи, адже небезпека заморозків ще велика.Також 11 березня чоловікам краще уникати красивих жінок.

За переказами, в цей день в них вселяється нечисть, яка може спокусити чоловіка, заманити його в ліс, забрати його силу або навіть убити.Своїх небесних покровителів вшановують володарі наступних імен: Порфирій, Севастян, Іван та Миколай.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA