України Володимир Зеленський реабилитация психологічна допомога України Володимир Зеленський

Зміна ставлення до людей з інвалідністю — це буде наш найбільший виклик після війни

Сейчас читают: 619
womo.ua

Щодня на фронті гинуть 60-100 українських бійців, ще понад 500 отримують поранення різного ступеня тяжкості. Таку гірку статистику оприлюднив Президент України Володимир Зеленський.

У Генштабі ЗСУ визнали, що майже 60% від усіх травм, отриманих на фронті, є пораненням кінцівок. За майже 300 днів активних бойових дій до 90 тисяч людей потребують протезів.

І це не враховуючи цивільних, які теж потерпають від мінно-вибухових та осколкових травм. Про систему реабілітації військовослужбовців та цивільних, які отримали травми чи інвалідність через війну, говорили в Українському кризовому центрі.

12 квітня 2022 року Кабмін вніс зміни до попередніх постанов щодо реабілітації та протезування. Відтепер безкоштовно отримати допоміжні засоби реабілітації можуть усі, хто отримав поранення, контузію, каліцтво або захворювання, перебуваючи у районах проведення бойових дій або у районах, що піддавалися бомбардуванням, авіаударам та іншим збройним нападам під час військової агресії проти України, на підставі висновків лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я чи рішень військово-лікарських комісій, незалежно від встановлення інвалідності.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA