материнство наука медицина здоров'я діти вагітність

Жінки, які народили після 45 років, живуть довше – дослідження

Сейчас читают: 512
womo.ua

Жінки, які народили дитину в пізньому віці, живуть довше за жінок, які народили в молодші роки. Результати дослідження нідерландських учених опубліковані у medRxiv.

Науковець Нільс ван дер Берг із медичного центру Лейденського університету в Нідерландах (LUMC) разом із колегами проаналізував дані 11 513 жінок, які старші за 50 років і народили щонайменше одну дитину. Читайте також: Прорив у лікуванні безпліддя: вчені знайшли метод лікування ендометріозу Виявилося, що жінки, які народили свою останню дитину після 45 років, живуть у середньому на 17 місяців довше за жінок, які востаннє народжували до 40 років. Читайте також: У 10 областях України запрацювали мобільні гінекологічні бригади Проте результати дослідження не означають, що народження в пізньому віці подовжує життя.

За словами ван ден Берга, жінки, які здатні народити пізно, загалом можуть мати краще здоров’я. Це може бути пов’язано з генетикою або способом життя, який підтримує репродуктивне здоров’я.

Водночас попередні дослідження показали, що народження дитини після 40 років може супроводжуватися ускладненнями й нести ризик здоров’ю. Читайте також: В Австралії безплідна жінка з двома матками народила двійню: подробиці та фото Зрештою науковці поки не можуть чітко визначити, чому і як вік, у якому жінка народжує свою останню дитину, може впливати на тривалість її життя.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA