Надія Омельченко Нео Надія Омельченко

Жінки в армії України: Як зробити зважений крок та підготувати себе до військової служби

Сейчас читают: 608
womo.ua

Надія Омельченко, віцепрезидентка ІТ-Інтегратор Питання військового обліку жінок в Україні є темою, що вже майже рік викликає значний резонанс в суспільстві.

Відповідно до Наказу Міністерства оборони України №313 від 11.10.2021 та оновлення до нього від 07.02.2022 — з 1 жовтня 2022 року жінки, що володіють професіями, спорідненими з 14 військово-обліковими спеціальностями, підлягають обов’язковому військовому обліку.

За інформацією військового експерта Олега Жданова, наразі створення реєстру жінок-військовозобов’язаних планується перенести з 1 жовтня 2022 на 1 січня 2023 року у зв’язку з необхідністю внесення додаткових поправок у законі.

За деякими даними, сьогодні українська армія налічує до 38 тисяч військовослужбовиць. Після введення військового обліку жінок кількість військовозобов’язаних цивільних українок може зрости на понад 1 мільйон осіб, а отже кожна з цих дівчат та жінок віком від 18 до 60 років має бути психологічно готова до нової для себе ролі захисниці України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA