люди Нео Ми з України

Один з кращих скансенів України, де має побувати кожен

Сейчас читают: 880
vogue.ua

Розповідаємо про скансен (музей просто неба), де представлені будинки та побут чотирьох етнографічних районів Івано-Франківщини: Покуття, Гуцульщини, Бойківщини та Опілля.

Відкривати для себе українські культурні скарби тут – неймовірно захопливо. "Оцей строй я принесла просто з дому, – каже пані Ольга, як проводить екскурсію Музеем народної архітектури і побуту Прикарпаття, де зібрані реліквії кінця XVII - початку XX ст. – Це вбрання бабці мого чоловіка".

Ми знаходимося в хаті XIX сторіччя, привезеній з Городенківського району. Він разом з Тлумачем, частиною Снятинського району та Коломийщиною належав до регіону Покуття, де, окрім українців, жили поляки, вірмени, євреї.

З проєкту "Скарб нації" я знаю, що Покуття – батьківщина найкрасивіших вишиванок. Сімейний скарб, який став частиною експозиції музею, – тут звичайна історія.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA