Росія Росія

Зареєстровані волонтери отримали нові податкові пільги

Сейчас читают: 236
womo.ua

Тепер зареєстровані у 2022 році волонтери звільняються від оподаткування весь рік — починаючи з 24 лютого і до моменту реєстрації волонтера в реєстрі.

Але постанова на облік до кінця поточного року є обов’язковою. «Закон передбачає, що після включення особи до Реєстру волонтерів з урахуванням повномасштабної збройної агресії РФ звільнення від оподаткування (18% ПДФО і 1,5% військового збору) поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів«, — пояснив новацію автор документу нардеп Ярослав Железняк.

Рада також спростила процедуру потрапляння до Реєстру волонтерів, дозволивши це зробити в «Дії». Через це на законодавчому рівні прибрали довідку з банку, через яку унеможливлювалось подання онлайн, і необхідність копії ідентифікаційного, який і так є в податкової.

Розмір  оподаткування  для незареєстрованих волонтерів складає 18% ПДФО і 1,5% військового збору. Тож, аби не платити такі кошти, усім, хто збирав гроші для ЗСУ на власні картки, до кінця року варто зареєструватись.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA