Україна Росія діти кордон Україна Росія

Як ставити на консульський облік дітей за кордоном: пояснення

Сейчас читают: 365
womo.ua

В Офісі Президента детально пояснили, як ставити на консульський облік дітей, які виїхали за межі України через війну та навіщо це потрібно.

Про це йдеться на сторінці Офісу в інфографіці. Ставити на консульський облік дітей, які виїхали за кордон, обов’язково. Людина, у супроводі якої дитина залишила Україну, повинна звернутися до консульства протягом одного робочого дня після прибуття до остаточного пункту призначення. Рекомендується відразу після прибуття до місця перебування за кордоном повідомити вiдповiднi посольство чи консульство.

Потім за першої можливості треба подати до посольства чи консульства документи, необхідні для взяття дитини на тимчасовий консульський облік.

Ставити дитину на облік потрібно, бо консульства захищають за кордоном права й інтереси громадян України. Державі Україні важливо знати, де перебувають діти, які вимушено залишили її територію внаслідок збройної агресії РФ.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA