України Олена Зеленська жертва характер Нео України Олена Зеленська

Як не стати жертвою торгівців людьми за кордоном: головні правила безпеки

Сейчас читают: 879
cosmo.com.ua

У зв’язку з повномасштабною війною, яку вже більше трьох тижнів веде рф проти України, декілька мільйонів українців були змушені залишити свої домівки в пошуках безпечних місць, у тому числі за кордоном.

Саме у такій ситуації, перебуваючи у відчаї і паніці в чужій країні, біженці можуть стати жертвами торгівлі людьми. Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає, як себе від цього убезпечити. Як не стати жертвою торгівців людьми:  не віддавайте нікому оригінали документів, покладіть копії у різні місця; не погоджуйтеся на роботу сумнівного характеру; не беріть у борг у незнайомців; підтримуйте зв`язок з рідними; вивчіть телефони екстрених служб (допомога в країнах ЄС — 112).

Ще однією пам`яткою про те, як вберегтися від торгівців людьми, поділилася у своєму Telegram-каналі перша леді України Олена Зеленська.

Ось, які поради можна у ній знайти: ніколи й нікому не віддавайте ваш паспорт чи документи, які ідентифікують вашу дитину; розплануйте маршрут вашої подорожі, не сідайте в авто до незнайомих людей; нікому не віддавайте свій мобільний телефон чи інші засоби зв`язку; особисто оформлюйте пакет документів на подорож і самі сплачуйте за послуги не потрапляйте в боргову залежність від сумнівних осіб; якщо ви потрапили до рук торгівців людьми, телефонуйте 112 на лінію екстреної допомоги в ЄС. 

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA