Украина люди Украина

Художник Гамлет Зінківський намалював вишиванку на вулицях Харкова

Сейчас читают: 843
vogue.ua

Вуличне мистецтво харківського художника Гамлета Зіньківського є справжнім символом міста. Всі, хто хоча б раз був у Харкові, знайомі з графічними чорно-білими, іронічними та зворушливими малюнками Гамлета на стінах міста, будівлях, у дворах.

Кілька днів тому художник створив нову серію робіт у місті, яке надзвичайно постраждало від російських бомб та ракет, але залишається повним життя й надії.

Так, одна з перших робіт, що їх намалював Гамлет у воєнному Харкові, – це українська вишиванка. Гамлет оживлює вулиці міста за пропозицією командира місцевого військового батальйону Харкова. «Я бачу людей, які щасливо посміхаються, тому що вони бачать, як я малюю зруйновану будівлю, яку вони любили», – розповів він у коментарі київському арт-центру М17, де напередодні повномасштабного вторгення, у лютому, проходила його виставка.

Гамлет вважає, що його вуличне мистецтво допоможе підняти суспільний дух та надихнути харків'ян боротися й захищати Україну.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA