психологія

Я не можу плакати: чи можна самостійно допомогти собі та як це зробити, якщо можна. Якщо не можна, чому варто поквапитись до фахівця?

Сейчас читают: 428
womo.ua

Війна в Україні й досі у самому розпалі. Ми є свідками речей, які не мали б бачити і про які важко говорити. Будь-яка реакція на ненормальну ситуацію, з якою ми зіштовхнулися, зараз є нормальною.

Хтось може плакати майже щодня. А хтось навпаки завмирає, емоційно ціпеніє, і, як наслідок, перестає проживати будь-які емоції.

Надія Юр’єва, психологиня Інколи відсутність емоцій і почуттів пояснюється дисоціацією. Це захисний механізм, який може використовувати психіка в травматичній події.

Людині здається, що все це відбувається не з нею, при цьому наявний закляклий стан та відсутність будь-яких почуттів. Щоб повернутись із дисоціації у реальність треба допомогти собі на рівні тіла, психіки, пошуку цінностей та сенсів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA