душа

#VOICESOFNATION: Катерина Кухар декламує монолог Мавки з «Лісової пісні»

Сейчас читают: 271
vogue.ua

Vogue UA продовжує #VOICESOFNATION – проєкт за участю українських артистів і зірок спорту, спрямований на промоцію української пісні й поезії та підтримку нашої країни у світі.

Наступна його учасниця – Катерина Кухар, яка вибрала для декламації монолог Мавки з "Лісової пісні". "Лісова пісня" – це українська душа.

Своєрідний культурний код нації, глибокий сенс якого можна розшифрувати й прочитавши однойменну драму-феєрію Лесі Українки, й знайомлячись із легендарним балетом "Лісова пісня", й прослуховуючи музику Михайла Скорульського, який приділив велику увагу фольклору Волині у цьому творі.

А вже невдовзі світ зможе познайомитись з українською культурою дивлячись анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня". Мавка прийшла до нас із давніх українських міфів, – розповідає Катерина Кухар. – Геніальна Леся Українка назавжди зробила її символом непереможного кохання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA