Сша Канада Польща Німеччина Франція Південна Корея Бельгія Австрія Швейцарія Данія Киев Рождество выставки Сша Канада Польща Німеччина Франція Південна Корея Бельгія Австрія Швейцарія Данія

Виставка гігантських витинанок просто неба від всесвітньо відомої української мисткині відкрилася в Києві

Сейчас читают: 258
cosmo.com.ua

Спеціально до різдвяних та новорічних свят всесвітньо відома українська мисткиня Дарія Альошкіна вручну створила серію величезних витинанок, загальною площею понад понад 60 квадратних метрів.

Коли: з 19 грудня (з 11:00 - 23:00, без вихідних) Де: тераса River Mall (Дніпровска набережна, 12) Дарія Альошкіна — мисткиня-новаторка, яка не тільки відродила старовинне українське ремесло витинанки, але й перетворила його в сучасне мистецтво і презентувала всьому світу.

Дарія першою почала створювати витинанки гігантських розмірів. Ці величезні ажурні панно стали точкою тяжіння безлічі виставок і арт-проєктів в різних країнах: Польща, Німеччина, Франція, Південна Корея, Канада, США, Бельгія, Австрія, Швейцарія, Данія.

Всі орнаменти — авторські до останнього штриха, всі витинанки робляться тільки вручну. Особливість техніки — симетрія: так само, як і в давні часи складали аркуш паперу і вирізали фігурки і узори, величезне полотно складається рівно навпіл, прорізається орнамент, і потім, як

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA