ООН війна війна росії з україною Крим війна з Росією

Ув’язнена росією українська журналістка Ірина Данилович майже втратила слух: реакція омбудсмена

Сейчас читают: 251
womo.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародні організації, а також російську омбудсменку Тетяну Москалькову вжити заходів для припинення знущань з української журналістки Ірини Данилович.

Про це повідомила пресслужба Офісу омбудсмена. Зазначається, що Ірина Данилович зазнає тортур і може повністю втратити слух через хворобу. Читайте також: Забороняють писати українською мовою: Леніє Умерова надіслала листа з російського СІЗО: фото За словами Уповноваженого, журналістка неодноразово зверталася із заявами про порушення її прав адміністрацією СІЗО.

Також омбудсмен наголосив, що ненадання кваліфікованої медичної допомоги за наявності хронічних захворювань є грубим порушенням п.

22 Мінімальних стандартних правил поводження з вʼязнями, схвалених Економічною й соціальною радою ООН, статті 17 Федерального закону № 103-ФЗ «Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів», а також суперечить нормам статті 3 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод. Читайте також: В окупованому Криму «апеляційний суд» повернув справу журналістки Ірини Данилович до «Феодосійського міського суду» Дмитро Лубінець додав, що такі дії щодо Данилович можуть кваліфікуватися як тортури, що порушує низку статей: статтю 1 Конвенції проти катувань й інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання; статтю 7 Міжнародного пакту про громадянські й політичні права; статтю 3 Європейської конвенції про права людини; статті 6, 7, 9, 14 і 18 Міжнародного пакту про цивільні й політичні права.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA