Норвегия робота жінки уряд кар'єра новини світу Норвегия

Уряд Норвегії вводить квоту для жінок, щоби вони займали 40% у складі рад директорів

Сейчас читают: 774
womo.ua

У Норвегії уряд досягнув угоди з бізнесами й профспілками, за якою великі й середні компанії повинні мати не менш як 40% жінок у складі рад директорів.

Про це пише Bloomberg. Зазначається, що план розрахований на пʼять років. У 2024-му до нього приєднаються близько 8000 компаній, а до 2028 року програму розширять на 20 тисяч бізнесів із понад 30 співробітниками. Читайте також: Жінки-делегати поскаржилися на домагання на кліматичних переговорах ООН Спочатку нововведення впроваджуватимуть компанії із загальним доходом понад 100 мільйонів крон (9,4 мільйона доларів), а потім будуть включені підприємства з доходом від 50 мільйонів крон. Читайте також: Потрібно 300 років, аби зникли дитячі шлюби — ЮНІСЕФ 20 років тому жінки представляли в середньому 15% складу правлінь.

За цей час показник зріс лише до 20%, що «надто повільно». За прогнозами уряду, до 2028 року компаніям потрібно буде набрати до рад директорів майже 13 тисяч нових членів. Читайте також: Ти нерідко опиняєшся між двох вогнів, бо маєш і завдання виконувати, і відбиватися від цькувань про те, як жінка «ніколи не замінить чоловіка» і де «твоє місце»: Надія Гарань про непарадну щоденність військовослужбовиць у ЗСУ Вимоги також стосуватимуться кооперативів, житлових асоціацій, бізнес-фондів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA