Нео

Український ПЕН-клуб оприлюднив перелік найкращих книжок за 2022 рік

Сейчас читают: 446
womo.ua

Український ПЕН-клуб оприлюднив список найкращих українських книжок за 2022 рік. Цікаво, що до переліку увійшли не лише літературні новинки, а й книги, які видали у минулі роки, та українська класика. «Через постійну загрозу власному життю й життю своїх рідних українські читачі менше читали, а видавці – видавали.

У 2022 році в списку є 129 позиції, що робить його коротшим за перелік попереднього року на 44 пункти. Та попри всі випробування і виклики, українські автори, видавці й читачі продовжували свою роботу.

І ось уже вп’яте ми укладаємо список найважливіших українських новинок за версією ПЕН, щоби підсумувати цей рік і подякувати нашим видавництвам, письменникам, редакторам, перекладачам, ілюстраторам, упорядникам, журналістам і науковцям за те, що ви вистояли та лишилися вірними своїй справі», – зазначають у ПЕН.

Найкращі книги представили у таких категоріях: художня література (українська проза, українська поезія, світова література), антології, нон-фікшн (есеїстика, біографії/мемуари/інтерв’ю/епістолярії, подорожні нариси/репортажі), видання для дітей та підлітків (українська художня література, закордонна художня література), мистецькі видання, гуманітаристика. Українська проза: Городецька Ганна.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA