місто Вікторія дизайн виставка новини світу українські дизайнери місто Вікторія

Українська дизайнерка Вікторія Якуша представила свої роботи в Австралії: фото

Сейчас читают: 187
womo.ua

Роботи української дизайнерки Вікторії Якуші були представлені в галереї FIN в Мельбурні. Виставка “Вікторія Якуша: Іноземні розмови” пройшла в рамках Тижня дизайну в Мельбурні 29 травня — 2 червня 2024.

На виставці в мельбурнської галереї FIN були показані роботи з декількох колекцій Вікторії, але головне місце займають її лампи “Сонях”, натхненням для яких сталося соняшникове поле — один з найвідоміших у світі українських символів — таким чином на другому кінці світу опинилися наші українські соняхи. Читайте також: Про український дизайн вперше говоритимуть в школі, де навчалися Том Форд та Донна Каран Важливою метою Вікторії Якуші є популяризація українського дизайну.

Вікторія вважає культурну спадщину невід’ємною частиною культурного та національного коду, який впливає в тому числі й на творчість.

У своїх роботах вона поєднує сучасні мінімалістичні форми зі старовинними техніками, якими користувалися наші пращури. Про виставку української дизайнерки Melbourne Design Week 2024 став свідком першої в історії виставки українського дизайну в Австралії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA