місто Вікторія Україна місто Вікторія Україна

"Україна. Під іншим небом": у Варшаві відкрилась виставка українських митців

Сейчас читают: 492
vogue.ua

У Варшаві, в центрі сучасного мистецтва Замок Уяздовський, відкрилась найбільша в Польщі виставка українського мистецтва. "Україна.

Під іншим небом" - масштабний проєкт, який відображає реакцію митців на війну. Виставка містить більше 200 робіт українських митців. "Час військового поневолення виявився для художників моментом художнього просвітлення, - розповідають куратори проєкту Вікторія Бурлака, Беата Лупінська-Ритель, Марцель Скєрський.  - "Після 24 лютого 2022 року творці, що діють в різних ЗМІ, зіткнулися з необхідністю увічнити трагічнї подій.

Витвори мистецтва, що представлені на виставці, зображують звірство російського окупанта і намагаються достукатися до совісті громадськості усього світу". "Україна.

Під іншим небом" - назва виставки, яка говорить про те, що небо над Україною стало джерелом смертельної небезпеки, адже росія влаштовує Україні ракетний апокаліпсис, тим самим показуючи своє безсилля", - каже Василь Зварич, надзвичайниі та повноважний посол України в Польщі. - Агресор веде війну, порушуючи правила її ведення - після фіаско "бліцкригу" він чинить геноцид, вбиваючи тих, хто понад усе кохає свободу".

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA