Олена Зеленська Україна люди Олена Зеленська Україна

Україна та Британія співпрацюватимуть у сфері психічного здоров’я

Сейчас читают: 770
womo.ua

Українських фахівців, які працюють над створенням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ознайомили з досвідом Британії у розвитку системи охорони психічного здоров’я.

Круглий стіл відбувся у розвиток домовленостей між першою леді України Оленою Зеленською та принцесою Уельською Кетрін.  Британські фахівці розповіли про успішний досвід роботи в сфері психічного здоров’я: програму боротьби зі стигмою «Time to change» та роботу команд консультантів з психічного здоровʼя у школах «Place to be».

Програма «Time to change» тривала 20 років. За цей період рівень стигматизації проблем із психічним здоров’ям зменшився на 27%.

Натомість зросла кількість звернень дітей та молодих людей за сервісами у сфері психічного здоровʼя. З огляду на такий досвід та на результати досліджень британських колег українські спеціалісти працюватимуть над розробленням антистигматизаційної програми для України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA