Срср люди awards Срср

У світовий прокат виходить українська повнометражна ігрова кінострічка «БожеВільні»

Сейчас читают: 216
womo.ua

Це перше в світовому кінематографі ігрове кіно, герої якого стикаються з так званою «каральною психіатрією» — одним з найбільш цинічних та жорстоких  винаходів КДБ СРСР, що застосовувався до незгодних з політикою комуністичної партії.

Дія дебютної повнометражної  стрічки режисера Дениса Тарасова розгортається в СРСР в 1970-ті роки минулого сторіччя, у часи, коли проти незгодних з «політикою партії», з метою покарання, застосовувався штучно вигаданий діагноз «млявоплинна шизофренія», що став головним інструментом так званої «каральної психіатрії».

У центрі сюжету – волелюбний хлопець, на ім’я Андрій Довженко. Саме жага до свободи та романтична впевненість в тому, що кожна радянська людина має право на свій голос, заганяє його в лещата жорстокої системи поневолення. Стрічку можна побачити в українських кінотеатрах з 17 жовтня 2024 року. У жорстко контрольованому КДБ СРСР інституті ім.

Сербського в Москві винайшли черговий і найбільш цинічний інструмент, а саме — не існуючий, штучно вигаданий діагноз «млявоплинна шизофренія», що використовувався для придушення спротиву волелюбних — людей незгідних з «лінією партії».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA