Сша виставка Сша

Українська художниця ZINAIDA відкрила виставку відеокартин у США

Сейчас читают: 344
womo.ua

Виставка об’єднала роботи відомої української мисткині із заворожуючим медитативним зображенням жіночності. Це п’ять найзнаковіших для її творчості відеопроекцій: «Трансформація», «Весільна Корона»,«Dakini», «Flow» та «Red Piano».

Роботи художниці з безліччю символів супроводжуються атмосферною музикою. Цей гармонійний симбіоз підкреслює глибокі жіночі образи, які розкривають сутність невпинності життя, де жінка є носієм його зародження.

Відео під назвою «Трансформація», що дало назву виставці, насичене безмежною можливістю для інтерпретацій. «Весільна корона» являє собою коротке відео про забій гусака, пір’я з шиї якого є ключовим елементомвишуканого головного убору для нареченої на Західній Україні.

У відео мисткиня переосмислює давню поширену на Прикарпатті традицію плетіння весільних пір’яних вінків. Читайте також: Три українські художниці, про яких варто знати Ще три відеороботи розповідають матеріальну та духовну культуру Західної України, життя та смерть, автентичну енергетику та обрядовий символізм.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA