Украина Німеччина місто Одеса друзья Украина Німеччина місто Одеса

У Берліні з’явилася площа Одеси

Сейчас читают: 761
womo.ua

У німецькій столиці Берліні з’явилася Одеська площа. Урочисте її відкриття відбулось за участю представників керівництва міста, української громади та посольства. «Ми обрали Одесу з трьох причин: це — одне з ключових міст оборони України, її визвольної боротьби за незалежність, тому ще це стратегічно важливий порт, а також тому, що мало знайдеться міст настільки багатонаціональних, як Одеса», — заявив бургомістр берлінського району Ліхтенберг Міхаель Грунст.

Він згадав про суботній ракетний удар по місту Дніпро і наголосив, що атака на Україну є атакою на європейців і людські цінності.

Натомість представник керівництва району Мартін Шефер повідомив, що лише в районі Ліхтенберг прихистили близько 5 тисяч українських біженців, і наголосив, що німці солідарні з Україною.

Своєю чергою радник-посланник посольства України в ФРН Максим Ємельянов подякував німецьким друзям і зауважив, що історія Одеси охоплює історію різних націй, мов, культур і релігій. «Від самого початку історія Одеси тісно пов’язана з Німеччиною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA