місто Одеса друзья Нео місто Одеса

15 слів та висловів, які зрозуміє кожен одесит чи одеситка

Сейчас читают: 956
vogue.ua

Останні три місяці показали нам, наскільки різноманітна наша країна. Хтось уперше спробував справжні полтавські галушки, хтось закохався в гуцульський діалект, а хтось нарешті придбав автентичну вишиванку.

Ще один гарний спосіб пізнати регіони нашої країни – це вивчати особливості мови. Ми вже розповідали вам по найхарактерніші вислови, які зрозуміє кожен закарпатець, та про характерні вислови харків'ян.

Сьогодні пропонує зануритися в колоритну одеську мову – секретами ділиться одеситка, редактора відділу культура Дар'я Слободяник.

Одеса завжди була оточена міфами, але більше за все в Одесі звикли романтизувати її мову – колоритну, живу, неповторну. "…Одеська мова»: — мова одеська, плавна і слизька, як прованська олія, з легким букетом помаранчевої кірки", – писав в середині 19 сторіччя публіцист і громадський діяч Осіп Рабінович, який вважається одним з засновників одеської літературної традиції, що потім продовжив Ісаак Бабель та інші визначні письменники.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA