Іран Нео Іран

Шахова арбітриня Шохре Баят з’явилася на турнірі ФІДЕ у жовто-блакитному костюмі, коли її попросили переодягти футболку на підтримку іранських жінок

Сейчас читают: 928
womo.ua

Російський чиновник та президент Міжнародної організації шахістів (ФІДЕ) Аркадій Дворкович попросив арбітриню з Ірану Шохре Баят переодягти футболку на підтримку іранських жінок #WomanLifeFreedom, яку вона одягла під час Чемпіонату світу з шахів Фішера.

У відповідь арбітриня з’явилася у костюмі в кольорах українського прапора. У ФІДЕ заявили, що арбітриня не відповідає правилам федерації. «Оскільки я відкрито підтримую права людини в Ірані та Україні», — написала Шохре Баят та запостила свої фото.

Баят почала кар’єру шахової арбітрині у ФІДЕ у віці 25 років. Вона була головною арбітринею Чемпіонату світу з шахів серед жінок 2020 року.

Тоді фотографії Баят із хіджабом на шиї викликали скандал в Ірані, де вимагається суровий ісламський дрескод. Федерація шахів Ірану закликала після цього Баят сфотографуватися в хіджабі та попросити вибачення через соціальні мережі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA