свято церковний календар

Трійця 2023: дата святкування, традиції та заборони

Сейчас читают: 890
hochu.ua

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. З цим святом пов'язано багато цікавих традицій, які збереглися і до наших днів.

Розповідаємо, коли у 2023 році буде Трійця та які традиції і заборони існують у цей день. Читати також Іменини Миколи 22 травня: красиві картинки та листівки з Днем ангела День Святої Трійці є одним із головних християнських свят.

Він встановлений на честь Пресвятої Трійці: Бога Отця, Бога Сина та Святого Духа. Його ще називають Зеленими святами або П'ятидесятницею (сходження Святого Духа на апостолів).

Святкують Трійцю на 50-й день після Великодня, тобто фіксованої дати немає і вона залежить від дати святкування Великодня.У 2023 році Трійця випадає на для християн західного обряду і Трійцю святкуватимуть християни східного обряду.У цей день заведено відвідувати храми, проводити день у молитвах.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA