традиції свято трійця

Що треба зробити на Трійцю: традиції одного з найголовніших релігійних свят року

Сейчас читают: 406
hochu.ua

День Святої Трійці є одним із найзначніших свят у церкві, що символізує єдність і рівність Святого Духа, Бога-Отця і Бога-Сина.

У 2023 році його відзначають 4 червня. Цей день має особливе значення для вірян. У нашому матеріалі ви дізнаєтеся більше про традиції, заборони та інші особливості, пов'язані з цим святом.

Читати також Як прикрасити дім на Трійцю і навіщо по кімнатах розкидають зелень? На п'ятдесятий день після Великодня християни відзначають свято Трійці, яке символізує подію сходження Святого Духа на землю і підтверджує триєдність Бога.

Цей день також відомий як П'ятдесятниця і входить до дванадцяти найзначніших церковних свят. Зазвичай Трійця приходиться на кінець травня чи початок червня, коли завершуються весняні польові роботи та настає справжнє літо.За один день до Трійці, у Батьківську суботу, заведено поминати померлих родичів, відвідувати цвинтарі та молитися.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA