Білорусь Німеччина місто Франциск премия Білорусь Німеччина місто Франциск

Тихановську, Колесникову та Цепкало відзначили премією Карла Великого

Сейчас читают: 447
womo.ua

Міжнародну премію імені Карла Великого вручили трьом білоруським активісткам та опозиціонеркам Світлані Тихановській, Вероніці Цепкало та Марії Колесниковій.

Про це пише Deutsche Welle. Церемонія вручення премії відбулася в Коронаційному залі Ахенської ратуші. Трьох активісток відзначили премією за внесок у боротьбу за права людини та світ «у найважчих політичних умовах».

Оскільки Колеснікова перебуває під вартою у Білорусі, премію від її імені приймала її сестра Тетяна Хомич. На урочистій церемонії в Ахені серед 600 гостей були присутні глава МЗС ФРН Анналена Бербок, голова бундестагу Бербель Бас і прем’єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Хендрік Вюст.

Виступаючи на церемонії вручення нагороди, глава МЗС Німеччини назвала лауреаток премії 2022 року «наймужнішими жінками Європи». «Світло, запалене ними, висвітлило всю Європу», — сказала Бербок. Довідка: Міжнародна премія імені Карла Великого є однією з найбільш значущих європейських нагород, вона вручається з 1950 людям і організаціям за їх провідну роль в об’єднанні Європи.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA