люди Нео Ми з України

Ти шо, звар'ював?! – гуцульські вислови, які стали частиною мистецтва

Сейчас читают: 451
vogue.ua

Продовжуємо вивчати діалекти рідної країни. Цього разу – словник найдотепніших гуцульських висловів від Марічки, героїні легендарної вистави "Гуцулка Ксеня".

Вечоріє-вечоріє, вілітоют сови, Єк не хочеш мити писок – Дай лизати псови!Гуцульська співанкаЗаслужена артистка України Мирослава Полатайко-Гусак дебютувала у Франківському драмтеатрі в 2010 – і одразу у зірковій виставі – "Нація" за творами Марії Матіос.

Проте славу здобула завдяки блискучим образам у виставах "Гуцулка Ксеня" та "Гуцульське Весіллє". Зазвичай публіка зустрічає появу її героїні Марічки в "Гуцулці Ксені" оплесками.

Марічка – грайлива сільська дівчина, яка зводить з розуму свого нареченого Юрка та сільських хлопців. Вона любить життя у всіх його проявах та являє собою взірець секс-позитивності:"Єк бим була рахувала, Кілько разів дала, Курси була би скінчила, Пенцию вже мала!

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA