Україна Нео фотографії Україна

«Мистецтво справлятися з війною»: виставка української фотографії у штаб-квартирі Світового банку

Сейчас читают: 655
vogue.ua

Україна й далі веде боротьбу на культурному та дипломатичному фронті. Так, 28 червня у штаб-квартирі Світового банку розпочала роботу виставка української фотографії «Мистецтво справлятися з війною».

Ініціювала проєкт ГО "Музей сучасного мистецтва" за підтримки Світового банку. На виставці представлені роботи наших сучасників Олександра Глядєлова, Владислава Краснощока, Олени Субач, Владислави Соловйової та Ігоря Бондаренка, створені з моменту початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

П’ять фотографів — п’ять особистих реакцій на війну. Кожен автор по-своєму переплавляє травматичний досвід у художній образ.

Разом вони створюють образ війни, близький до реальності, який передає набагато більш нюансований емоційний діапазон, ніж це можна показати в ЗМІ. «У той час, як російський режим хоче стерти нас разом з нашою пам’яттю й культурою, український народ не припиняє чинити опір, творити та зберігати.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA