куди піти куди піти у вихідні натхнення театр «Золоті ворота» вистави

Театр «Золоті ворота» розпочинає 44-й театральний сезон премʼєрою «Кортеса»

Сейчас читают: 242
womo.ua

19 та 20 серпня в театрі «Золоті ворота» відбудеться довгоочікувана премʼєра вистави «Кортес» режисерки Тетяни Губрій за пʼєсою сучасної української драматургині Лєни Лягушонкової.

Ця подія стане відкриттям 44-го театрального сезону, який пройде під гаслом #CulturalResistance і буде присвячено культурному спротиву довготривалій російській агресії.

Вистава розповідає про Ернана Кортеса — іспанського конкістадора, який очолив висадку європейців в Америці. За сюжетом, мандрівники вирішили «врятувати» імперію ацтеків від їх первісних традицій жертвоприношень та рабовласництва і задля цього користалися звичними для себе засобами — вбивством, мародерством та руйнуванням.   «Пʼєса була написана до повномасштабного вторгнення росії в Україну, однак не втрачає власної актуальності, а навпаки набуває нових сенсів.

Це історія про важливість культурної самоідентифікації та необхідності прощання зі своїм колоніальним минулим. Головне питання, яке стоїть перед героями та глядачами: хто є богом, а хто — варваром.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA