культура війна війна росії з україною війна Росії проти України

Стало відомо, скільки об’єктів культурної інфраструктури України постраждали через агресію рф

Сейчас читают: 673
womo.ua

Через російську агресію в Україні постраждали вже 1464 об’єкти культурної інфраструктури. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Унаслідок російської агресії, станом на 25 квітня 2023 року, було пошкоджено 1464 об’єкти культурної інфраструктури, з них 523 об’єкти — зруйновано. Читайте також: Катували та принижували: захисниці України розповіли про пережите у російському полоні Зазначається, що 91 одиниця постраждала цього місяця.

З них 47 (52%) постраждали на території Херсонської області. Найбільших руйнувань культурна інфраструктура зазнала на території 210 територіальних громад: (14,3%) у Вінницькій (3% ТГ), Дніпропетровській (14%), Донецькій (85%), Житомирській (12%), Закарпатській (2%), Запорізькій (31%), Київській (27%), Луганській (42%), Львівській (2%), Миколаївській (42%), Одеській (3%), Сумській (45%), Харківській (36%), Херсонській (35%), Хмельницькій (2%), Черкаській (3%), Чернігівській (14%) областях та м.

Києві. Читайте також: Голод, побиття та катування: українки розповіли про умови російського полону Загалом постраждали: клубні заклади — 701; бібліотеки — 555; музеї та галереї — 77; театри й філармонії — 23; заклади мистецької освіти — 108. Читайте також: Історія військовополоненої: українська медикиня розповіла про пережиті у російському полоні тортури Додамо, що наразі майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей досі перебувають у тимчасовій окупації, що унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA