исследование НОВОСТИ новые исследования

Синдром струшеної дитини: міф чи реальність

Сейчас читают: 536
womo.ua

В україномовній медичній літературі практично немає такого терміну. 51% респондентів це зазначили. Англомовні джерела вказують на Shaken baby syndrome (SBS) як на групу фізичних ушкоджень, які вважаються наслідком сильного струшування немовля з безпосередньо фізичною дією на голову або без такої.

Американська академія педіатрії описує Синдром струшеної дитини як сукупність травматичних пошкоджень, які можуть спричинити смерть або інвалідність дитини і визнає користь збереження терміну «Синдром струшеної дитини».

Але в медичній документації Американська академія педіатрії рекомендує лікарям в якості діагнозу вказувати діагноз травми голови, що була отримана дитиною.

Синдром струшеної дитини частіші зустрічається у немовлят, хоча може діагностуватися і у дітей більш старшого віку. Вік дітей, яким було діагностовано Синдром струшеної дитини в Канаді з 1988 по 1998 рр.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA