Україна місто Київ КМДА Україна місто Київ

Символ толерантності українців. Демонтаж Арки дружби народів є важким, дорогим та небезпечним

Сейчас читают: 553
womo.ua

У КМДА висловилися проти знесення Арки дружби народів і навели декілька аргументів. Посадовці вважають, що архітектурна пам’ятка не тільки символізує толерантність українців, вона стримує пагорб, на якому була зведена, від усунення.

Про це заявила директор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова. Представниця київської міської влади розповіла, що у КМДА планували обмежитись перейменуванням об’єкту в Арку Свободи українського народу два роки тому.

Про демонтаж тоді не йшлося, як і про виключення Мінкультом зі списку охоронюваних об’єктів. До того ж вона вважає, що демонтаж Арки йде всупереч європейським цінностям, які розподіляє Україна й до яких належіть і толерантність.

Вона нагадала, що частини цієї пам’ятки утворюють підпірну стіну, аби там не було зміщення. Тому демонтаж об’єкту – дуже важкий, дорогий та небезпечний.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA