чоловіки розлучення дослідження

Розлучення більше шкодить чоловікам, ніж жінкам

Сейчас читают: 525
womo.ua

У одиноких чоловіків у крові виявили підвищений рівень запальних маркерів. У своїй роботі данські вчені зосередилися на оцінці впливу розлучення чи самотнього життя на рівень запальних маркерів.

Вони проаналізували зразки крові 4835 учасників Копенгагенського біобанку, чоловіків і жінок 48 – 62 років, а також дані про сімейний статус добровольців, отримані з національного регістру шлюбів та розлучень.

У зразках крові вимірювали маркери запалення інтерлейкін 6 (ІЛ-6) та високочутливий С-реактивний білок (СРБ). Отримані дані були скориговані з урахуванням різних факторів, включаючи вік, індекс маси тіла, соціальний стан та рівень освіти, хронічні захворювання та ліки, що приймаються.

В результаті вчені виявили прямий зв’язок між самотністю у чоловіків з підвищеними маркерами запалення. «Дослідження підтвердило наше припущення, що чоловіки, на відміну від жінок, перебувають у більш невигідному становищі через розлучення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA