Марян Савка люди друзья контакт Марян Савка

Різдвяна казка: «Міль живе у книгарні»

Сейчас читают: 662
vogue.ua

Мар’яна Савка — головна редакторка видавництва «Видавництво Старого Лева», поетеса, авторка 18 книг і посол доброї волі ООН в Україні — спеціально для Vogue UA написала різдвяну казку.

Приємного читання!Новенька срібляста монета номіналом у дві гривні виривається з катапульти – блакитної пластикової лінійки – і летить, розкручуючись, просто в ціль, в її око, прикрите лінзою окулярів.

У момент зіткнення лінза мужньо витримує удар, лише вибухає квіткою дрібних тріщин, білою хризантемою на склі. А вона осідає на підлогу, ковзаючи спиною по грифельній дошці, стираючи крейдяні формули клятої тригонометрії. «Аххххх!» – видихає клас, і, ніби крізь вату у вухах, вона чує фальцет Кості Влащенка: «Нам хана!»… Потяг різко зупиняється на цьому стоп-кадрі, який фіксує переломний момент її невдалої педагогічної кар’єри і час від часу приходить до неї вві сні, як перегляд фатального голу у вирішальному матчі. «Варто було б уже відпустити від себе цей жах, Еміліє Ігорівно», – думає вона собі і поволі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA