здоров'я психологія розвиток успішна жінка вибір редакції

Порада дня від психолога: Як перестати звинувачувати себе за помилки?

Сейчас читают: 496
womo.ua

Ольга Токій — практичний психолог, психотерапевт, коуч, трансформаційний тренер Не помиляється той, хто нічого не робить. Проте, часто саме через страх помилок, люди можуть не тільки відчувати ступор, а й блокувати власні дії та саботувати процес прийняття рішень.

Схильність звинувачувати себе за помилки призводить до стресу, тривожності та, навіть, до зниження самооцінки. Але чи є спосіб перестати звинувачувати себе і почати ставитися до помилок конструктивніше?

Звичайно ж, є! Помилки – це нормально Перший і важливий крок на шляху до не звинувачення самих себе – це усвідомлення того, що помилки є невід’ємною частиною людського життя.

Не буває тих, хто не помиляється. Зрештою, помилки — це природний процес будь-якої діяльності. Прийміть свої помилки Щоб припинити звинувачувати себе, потрібно навчитися приймати свої помилки, а не заперечувати їх та намагатися уникнути.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA