Иран місто Тегеран хиджаб жінки новини Иран місто Тегеран

74 удари батогом за фото без хіджаба

Сейчас читают: 695
womo.ua

Іранська активістка Роя Хешматі отримала жорстокий вирок – побиття батогом за фото без хіджаба і «порушення суспільної моралі».

Жінка отримала 74 удари. Про це повідомили у The Independent. Представники влади заявили: Хешматі покарали за те, що вона своїми порушеннями впливала на оточуючих своєю вседозволеністю, підбурювала до цього інших і отримувала гроші за порушення моралі.

Спочатку її засудили до 13 років позбавлення волі, сплати штрафу в розмірі 25 доларів і 74 ударів батогом. Але пізніше апеляційний суд скасував тюремний вирок. Читайте також: Поліція Тегерану закрила книгарню через жінок без хіджабу Згодом у соцмережах активістка розповіла, що її били шкіряним батогом по плечах, спині, сідницях і ногах у «маленькій кімнаті, схожій на середньовічну катівню».

А представники суду намагалися прикрити її голову, адже навіть після покарання жінка відмовилася носити хіджаб. Читайте також: Ув’язнені іранські журналістки отримали Всесвітню премію ЮНЕСКО Інцидент набув широкого розголосу й викликав обурення серед людей, які засудили «нелюдське» покарання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA