Сша Украина новий рік Сша Украина

«Півник з Бородянки» прикрашає ялинки по всьому світу

Сейчас читают: 357
womo.ua

Іграшка у вигляді керамічного півника стала широко відомою по всій Україні на початку повномасштабного вторгнення. У відомствах вказали, що отримали “справді особливий подарунок” безпосередньо з України.

Штаб-квартира Альянсу сповістила про це у Twitter (X). Читайте також: Знайомство з українською культурою у Берліні: українські бренди взяли участь у благодійному pop-up маркеті Фото: Твіттер / Mission of Ukraine to NATO У квітні 2022 року весь світ облетіли фотокартки керамічного глечика у формі півника на кухонній шафці, яка дивом вціліла в одному із зруйнованих будинків Бородянки після авіаудару.

Таких керамічних півників виробляв Васильківський майоліковий завод. Надія Сватко, власниця зруйнованої квартири, дозволила передати вцілілого глечика до Національного музею Революції Гідності.

Відтоді бородянський півник став символом стійкості українців в умовах війни, а його образ почали використовувати в мистецтві.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA