традиції меню їжа

Петрів піст в 2023 році: що не можна їсти, що можна і календар харчування по днях

Сейчас читают: 403
hochu.ua

Петрів піст у 2023 році триватиме з 12 червня по 12 липня, закінчуючись напередодні свята Петра і Павла. Зважаючи на інтерес наших читачів до теми, ми публікуємо актуальні матеріали в цьому контексті.

Раніше ми ділилися з вами інформацією про те, що не можна робити в Петрів піст, а тепер поговоримо про харчування. Що не можна їсти в Петрів піст і що можна — тема нашої нової статті.Церковний календар червня пропонує низку важливих для віруючих людей дат, серед них виділяється Петрів піст.

Його також називають Апостольським, оскільки його закінчення випадає на день пам'яті апостолів Петра і Павла. Читати також Ідеальне весілля: що не можна робити в цей сакральний день і напередодні Загалом Петрів піст вважають несуворим, оскільки є дні, коли можна їсти рибу.

Але насамперед, піст про обмеження себе в речах мирських і посвячення в життя духовне.Що не можна їсти в Петрів піст? Серед приписів у Петровський піст — відмова від м'яса, молока, яєць, алкоголю, також — від розважальних заходів, весіль, хрестин тощо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA