правила війна Росії проти України війна в Україні

Перетин кордону: нові правила виїзду за кордон для митців

Сейчас читают: 307
womo.ua

Діячі культури для виїзду за кордон повинні будуть підтверджувати наявність військового обліку в організації, контракти, а після повернення – звіт.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону. Читайте також: Катували та принижували: захисниці України розповіли про пережите у російському полоні За словами міністра, ця категорія громадян має подавати підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік; надати контракти, які підтверджують мету виїзду.

Якщо поїздка передбачає збір коштів, то згодом має бути надано звіт, так само як і в разі дипломатичних візитів. Нагадаємо, що у соціальних мережах набуло резонансу інтерв’ю зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, у якому артист розповів, що перебуває за кордоном і не планує найближчим часом повертатися, а також про те, що ухиляється від повісток про мобілізацію.

За словами Андрія, перетнути кордон йому допоміг дозвіл Мінкультури, який він отримав як діяч культури. Читайте також: У Міноборони розповіли, чи планується обов’язкова мобілізація медикинь в Україні Після цього інтерв’ю, в Мінкультури заявили, що ініціюють посилення порядку отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку, а також посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення в Україну. Читайте також: У ЗСУ підтримали ініціативу створення окремого жіночого підрозділу Також Ткаченко додав, що дії деяких несвідомих діячів не повинні звести нанівець зусилля тисяч українських артистів, які представляють країну за кордоном і збирають там кошти для Збройних сил.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA