Оксана Забужко Україна вибір редакції українська література Оксана Забужко Україна

Оксана Забужко поділилася власним списком ТОП-10 українських романів

Сейчас читают: 792
womo.ua

Українська письменниця Оксана Забужко поділилася власним списком українських романів XIX-XX століть, щомали на неї вплив та які вона любить перечитувати. «»Перечитуваність» — це мій головний обов’язковий критерій!», як зазначила письменниця у поясненні до переліку «суто для себе».

Про це вона написала на своїй особистій сторінці у Facebook. ТОП-10 українських романів за версією Оксани Забужко: Василь МОВА (ЛИМАНСЬКИЙ) «Старе гніздо й молоді птахи» Панас МИРНИЙ «Повія» Іван ФРАНКО «Перехресні стежки» Валер’ян ПІДМОГИЛЬНИЙ «Місто» Майк ЙОГАНСЕН «Подорож ученого доктора Леонардо і його майбутньої коханки прекрасної Альчести у Слобожанську Швейцарію» Юрій ЯНОВСЬКИЙ «Майстер корабля» Зінаїда ТУЛУБ «Людолови» В.

ДОМОНТОВИЧ «Без ґрунту» Ірина ВІЛЬДЕ «Сестри Річинські» Емма АНДІЄВСЬКА «Роман про добру людину». Редакція Womo.ua обговорила вподобання та склала свій літературний перелік, який виглядає так: Іван Багряний «Тигролови» Іван Нечуй-Левицький «Кайдашева сім’я» Михайло Коцюбинський «Тіні забутих предків» В.

Домонтович «Доктор Серафікус» Леся Українка «Лісова пісня» Юрій Винничук «Танго смерті» Олесь Гончар «Берег любові» Роман Іваничук «Мальви» Валер’ян Підмогильний «Місто» Валерій Шевчук «Око прірви» Читайте також: Оксана Забужко увійшла до складу журі Берлінале-2024 Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram The post Оксана Забужко поділилася власним списком ТОП-10 українських романів appeared first on WoMo — видання для дивовижних жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA