Нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук: «У міжнародному трибуналі мають почути голос кожного постраждалого українця чи українки»

Сейчас читают: 924
womo.ua

10 грудня український «Центр громадянських свобод» отримав Нобелівську премію миру. На церемонії вручення голова організації, правозахисниця Олександра Матвійчук закликала не чекати кінця війни для створення міжнародного трибуналу нового формату, аналогів якому в історії людства досі не було.

Його мета — аби у суді був почутий голос кожного постраждалого – зґвалтованої жінки, батьків викраденої до Росії дитини, родичів полонених, вбитих та закатованих на окупованій території.

Що вже сьогодні може зробити кожна людина, аби правосуддя не загальмувало? Що є воєнним злочином, як правильно їх фіксувати, аби під час судового процесу докази були враховані?

Суди не будуть відкладати до перемоги За воєнні злочини передбачена кримінальна відповідальність як на національному, так і на міжнародному рівні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA