місто Москва Нео Ми з України місто Москва

Невмирущі: видатні українці, які доводять ворогів до сказу

Сейчас читают: 361
vogue.ua

Гетьман Мазепа, Отаман Петлюра, Провідник Бандера і ще шестеро наших видатних співвітчизників, які крізь час кличуть українців до боротьби, а ворогів доводять до сказу.

Тридцятирічний князь відзначився як полководець ще у 1492-1494 рр. , під час литовсько-московської війни. Загалом провів десятки битв і лише у двох зазнав поразки.

У 1500-му він, вже Великий гетьман Литовський, потрапив у полон до московитів під час битви під річкою Ведрошею. У полоні пробув сім років: протягом п’яти з них його змушували прийняти московське підданство, на шостий князь погодився підписати «заручний лист», за що був звільнений з-під варти і — за першої ж можливості через рік повернувся на батьківщину.

У 1514 pоці під його проводом русько-литовська армія здобула блискучу перемогу, розгромивши під Оршею потужні московські з'єднання: вбитих ворогів було так багато, що їхні тіла загатили річку Кропивну і вона вийшла з берегів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA