місто Київ Ізраїль Швейцарія пологи війна Київ місто Київ Ізраїль Швейцарія

Неонатологи вручну робили недоношеному немовляті вентиляцію легенів на шляху в укриття — акушер про пологи на війні

Сейчас читают: 498
womo.ua

Під час війни лікарі дитячої реанімації робили недоношеній дитині штучну вентиляцію легень, поки йшли з відділення до сховища, а вагітних просили не користуватися медикаментозними методами знеболення, аби можна було перейти в укриття у разі чого.

Про це розповів акушер-гінеколог Київського перинатального центру Кирил Венцковський в ефірі Громадського радіо. Він розказав, як жінки народжують в умовах війни. «У лютому-березні, коли в нас пацієнтки просили знеболення, ми пояснювали, що бажано, якщо ви все-таки можете, щоб ми користувалися не медикаментозними методами знеболення.

Тому що, якщо раптом нам треба буде переміститися в бомбосховище, у випадку епідуральної анестезії жінка не може сама пересуватися.

Їй треба, щоб хтось її віз, ніс, або ще щось. Це буде ускладнювати перехід у бомбосховище. Ми просили потерпіти перейми. І вони на нас не ображалися», — розповів він.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA